Casestudy

Artsen optimaal gebruik laten maken van technologie

 

 

Zo'n 73% van de artsen vindt dat IT-tools slecht zijn afgestemd op de behoeften in de zorg en meer dan de helft van hen ervaart problemen bij het gebruik van het EPD. Het is voor zorginstellingen een hele uitdaging om een digitale transformatie te realiseren wanneer gebruikers niet of nauwelijks openstaan voor nieuwe tools. Dat geldt vooral in gemeentelijke of regionale projecten.

Download de casestudy van het CHU van Nantes en ontdek hoe 400 artsen tegenwoordig dankzij spraakherkenning optimaal gebruik kunnen maken van het EPD op basis van Cerner Millenium. Een aantal voordelen:

Tijdwinst: door de inzet van spraakherkenning voor patiëntendossiers is het mogelijk om overdrachtsformulieren snel op te stellen en nog dezelfde dag te verzenden.
Betere medische zorg voor de patiënt.
Betere registratie van gegevens waardoor het patiëntendossier altijd up-to-date is.

De casestudy van het CHU van Nantes downloaden

Downloaden

 

Is de acceptatie van het EPD ook voor u een uitdaging?

Het staat vast dat nauwkeurige, volledige medische documentatie essentieel is voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg en voor veilige, continue ondersteuning van patiënten. Het gebruik van het EPD, dat aanzienlijke investeringen vraagt, staat dus centraal in deze aanpak. Tot nu toe is er maar weinig onderzoek gedaan naar de organisatorische, economische en sociale gevolgen van de registratie van medische gegevens binnen zorginstellingen.

En dat terwijl vrijwel overal in Europa digitaliseringsprojecten elkaar in hoog tempo opvolgen. Nuance heeft door lokale experts onderzoek laten doen onder zorgprofessionals in ziekenhuizen.

Download hier de volledige rapporten over de uitdagingen van het vastleggen van medische documentatie:

  1. Clinical Documentation Challenge Report England
  2. Les défis de la documentation médicale en France
  3. Der klinische Dokumentationsreport Deutschland
Download de casestudy van het CHU van Nantes
Partager:
Share to Facebook Share to Twitter Share to LinkedIn Email a Friend